NYHETER

 

 

2012

   
12-11-05 Ja då har årets sista utställning varit, det gick väl så där med resultaten ni finner de som vanlig under varje hästs resultats sida. Men jag är lika förtjust i mina killar ändå :-)


   
12-09-17 Ikas stannade inte så länge som jag trodde, han är nu såld till en tjej som bor runt Jönköpings trakten.

Tinto gick tyvärr inte igenom vid avelsvärderingen i Laholm, men han är min egen lilla drömkille ändå och vi får väl ev prova igen vid ett annat tillfälle.

   
12-08-25 Ja ha, idag har det hux flux blivit fyra killar i hagen :-)
En kille vid namn Ikas har kommit för att hälsa på ett tag, kommer att ha honom typ på foder så jag vet inte i dagsläget hur länge han stannar men tror att det blir ett bra tag.

Mina tre har bara slappat i hagen sedan sista uppdateringen så det är inte så mycket att skiva om.
Har väl varit ute och kört Tinto någon gång, Nalle har tömkörts ett par gånger och Hero har också fått känna på det här med att bli lite äldre, då han har fått testa hur det är att få på sig ett träns och det var väl inte så där omtyckt men han vänjer sig som sagt.

Nästa helg den 2 sep så bär det iväg till Laholm med Tinto för avelsvärdering.

   
12-07-16 Lite nytt har hänt sedan sist.
Tinto har hunnit med att en start, där han placerade sig på tredje plats med resultatet 3.08,7 detta innebar att han förbättrade sitt resultat oerhört mer kan ni se här.

I helgen som gick så var det utställning på Huseby Bruk och jag är helnöjd med mina hästar och deras resultat, ni ser vad de fick och deras bedömningar under respektive hästs resultat sida.

 

  .
12-05-04 Som jag skrev i förra uppdateringen så skulle det att hända lite saker i stallet och nu har det hänt :-)

En ny eller man kanske ska säga nygammal  liten individ har satt sina hovar i stallet. Det är Akire's Lucky Hero som har kommit tillbaka denna gången har han kommit för att stanna, då vi skrev ägarbytespappren på honom idag.
Ni kan läsa mer om honom under Stallet/Hero.
Tinto och Nalle välkomnade honom genom att busa runt i hagen tillsammans med honom, det var inte den här hårda mottagandet som det kan bli när nya individer släpps ihop utan mer som bus, så jag tror nog att de kände igen honom sedan innan.

Nalle:
Ja inkörningen har legat lite på is men jag tror nog att han vill börja igen för så fort jag ska ta på han grimman så tar han den som om det vore ett träns med bett och sätter i munnen :-) så det är kanske dags att börja ta tag i detta med inkörningen igen.

Nalle fick följa med en dag tilltravbanan då Tinto och jag var där och tränade, det var kanske inte så roligt att bli lämnad själv i boxen då alla andra hästar försvann iväg men han tog det ganska bra ändå, han har ju lätt för att anpassa sig efter omständigheterna som råder :-)
Hade han varit mänska så hade nog hans funderingar varit ungefär så här. Men hallå lämna inte mig själv här det kan vara farligt, sen hade han nog ryckt på axlarna och tänkt, ok då då får jag väl vänta här då för ni kommer troligt vis tillbaka då ni har lagt en massa saker här och dem lämnar ni säkert inte.

Tinto:
Jag har börjat med Travtränar licensen och Tinto är med vid varje kurstillfälle och får en riktig bra träning både miljö och social träning då han måste förstå att ska man tävla så kan man inte vara själv på banan utan det finns såååå många andra fina hästar där som han vill visa upp sig för och förklara att han ÄR hingst och just detta måste han försöka träna bort lite men det går bättre och bättre med det med men samtidigt så kan man ju inte låta bli om det kommer en snygging vid sidan :-)

I torsdagens kurs/träning så skulle vi få prova på att starta efter en startbil (autostart) det gick efter omständigheterna riktigt bra, med tanke på att han aldrig har sett en startbil innan så var denna ju lite läskig och det dammade ju om den med, men jag fick upp honom ganska så nära grinden i varje fall inte så nära som jag hade velat men det kommer att gå bättre när han har fått prova på detta några gånger och förstått att bilen/grinden inte gör honom någonting.

Om allt går enligt planerna så kommer han till start den 6 juni på Tingsryd travbana.

   
12-02-27 Då var det dags för en liten uppdatering igen.

Nalle:
Som jag skrev innan så skall Nalles inkörning börjas på nu i vår.
Han har fått prova på att bli tömkörd ett par gånger, det var inte alls roligt tyckte
Nalle han förstod inte varför matte skulle gå bakom honom och inte vid sidan om
honom som hon bruka gör så att han själv kunde hålla lite i grimskaftet med för
att vara säker på att allt går rätt till.
Men efter en liten stund så förstod han att han skulle gå framåt ivf och då slutade
vi för att inte trötta ut honom med en gång.

Tinto:
Jag har nu börjat köra Tinto lite smått igen efter vintervilan.
Vi var på travbanan och tränade lite här om dagen och det tyckte han var roligt då han kunde springa utan att halka.
Roligt var också att Linn följde med, med sin foder häst Rex, Tintos gamla hagkompis från stallet där jag hade Tinto efter att jag hade fått honom av min underbara sambo.
Tinto skötte sig fint, och hängde med Rex riktigt bra med tanke på att Tinto har haft vintervila och Rex har körts hela vintern..


Rex till vänster och Tinto till höger.
Foto: Linn Lennartsson

För att jag ska kunna stå som tränare själv på Tinto så kommer jag att ta
tränarlicensen nu i vår och det känns skönt att stå för hans träning själv även på pappret.

Som det ser ut nu så kommer att hända lite mer saker i stallet framöver men det tar vi då :-)


 

   
12-01-27

Nu ät Tinto och Nalle själva i stallet igen,  Hero var tvungen att åka hem till sin ägare ett tag, men som det ser ut så kommer han nog tillbaka till sommaren och håller Nalle sällskap då Tinto ska ut på tävlingar igen.

Tinto har vintervila just nu men skall sättas igång inom snar framtid för att vara på topp då travtävlingarna börja.

Nalle kommer att köras in under våren är det tänkt.

 

   
2011

   
11-11-14 Sedan jag skrev här sist så har vi hunnit avverka en utställning i Älmhult och resultaten från dem finner nu under respektive häst. Jag har också börjat lägga in bedömningarna från varje utställning så nu kan se var domaren har sagt om hästen i fråga.

Det har kommit in en ny liten individ i stallet det är lilla Hero som till att börja med ska vara hos mig i vinter i varje fall sen får vi se vad som händer :-)

Hero har fått en egen sida under stallet så där kan ni som vill kolla vad han är för någon gå in och kika.

Det har även kommit upp lite nya foton på alla tre hästarna.


Nalle, Hero och Tinto
 

 

   
11-10-08 Ja det är en hel evighet sedan jag skrev någonting här.

Det har hänt lite saker under denna tid kan man lugnt påstå :-)

Den 23 april fick Tinto prova på detta med trav, det var en klubbtävling på Östanåkra ponnytrav bana han kom in sist med en tid på 3,57,2 men som sagt var han hade bara tränat inför detta max fyra gånger innan tävlingen så då kan man inte räkna med att ha ska kamma hem allt hii. Jag fick veta att kvaltiden ligger på 3,50 så han var ju ändå inte så dålig. Nalle fick följa med som en liten maskot och även för den sociala träningen.

Den 21 juni så fick de sällskap av en lite svart shettis vid namn Zid han skulle gå hos mig på beta under sommaren.

Nästa stora händelse var utställning i Ingelstad den 2 juli
Tinto fick resultatet  8
7 6 8 8 = 37 och
Nalle som gjorde debut på utställnings fronten fick 8
7 7 7 7 = 36.

Sedan kom dagen med stort D det var den 17 juli på Tingsryds travbana då Tinto skulle kvala inför travet. Kvaltiden ligger ju som jag sa innan på 3.50 på 1000m. Tinto klarade denna tid p den minsta tänkbara marginal alltså han landade på 3.50 prick, hästen som låg framför honom körde över hela banan så han kom inte förbi även om han ville, den hästen blev diskad och Tinto klarade kvalet. Så nu är han med på banan hihi.

Denna dag kom det in en lite kille till i stallet, det var en mini hingst på 4 år vid namn Hjortron samma ägare som Zid och han skulle också vara hon mig på bete i sommar.

Första riktiga start för Tinto blev den 29 juli på Östanåkra ponntrav bana där kom han på en km tid som var 3.38,2

Nästa start blev den 29 sep också denna tävling på Östanåkra ponntrav bana denna gång fick han tiden 3.31,9 vilket just nu är hans rekord på tävling. Så Tinto har legat i hårdträning hela sommaren men nu får han vila ett tag blir ingen mer start för honom i år vad jag vet idag i varje fall.

Vad har då Nalle hittat på hela sommaren?

Som sagt var när Vi var iväg på klubbtävlingen så fick han följa med som maskot till Tinto och det tycket han var intressant och det var såååå många som kom ock klappade om honom han var ju den som var minst på hela stället :-)

När sedan Zid kom till stallet så hade ju Nalle en kompis i hagen då Tinto var iväg på sina resor, sen kom ju även Hjortron och de tre tillsamman fick bara njuta av sommaren i hagen.

Nalle har också fått prova på detta med att ha ett bett i munnen, han tyckte ju att det var lite lustigt att han någonting sådant stelt och kallt i sin lilla mun, men han var ju inte helt imot det häller så vi får väl se om det blir träns eller grimma på honom vid utställningen i Älmhult den 5 nov, där både Nalle och Tinto är anmälda till.

I går den 7 okt så åkte både Zid och Hjortron hem igen, det var väl lite delade meningar från hästarnas sida om detta, Tinto blev lite orolig när båda åkte iväg i transporten och for runt som ett jehu i hagen och lilla Nalle försökte hänga med. Men efter ett litet tag så lugnande de ner sig och började beta som om inget hänt.

Uppdateringar hittar ni här.

Stallet/Tinto/Resultat
Stallet/Tinto/Foto

Stallet/Nalle/Resultat
Stallet/Nalle/Foto

Sidhuvudet är också nytt och där har vi från vänster Zid, Tinto, Hjortron och Nalle

 

 

   
11-02-19 Ja då har det som sagt var gått någon vecka till sedan jag var här inne och skrev.

Den eviga snön vill inte riktigt försvinna än men som tur är så har det inte kommit så mycket denna sista runda, men kylan håller i sig framför allt om nätterna dagarna där i mot  är fina med strålande sol och fåglarna kvittrar så glada.

Hästarna mår bara bra, tyvärr så blev utställningen i Bräke-Hoby inställd men men det är bara att ta nya tag och vänta in nästa som passar oss med både tid och plats.

Det har tyvärr inte varit väglag för att ut och köra med Tinto-gubben så de går i hagen och har det bra båda två.

Jag har lagt upp lite nya foton på Tinto ligger som vanligt under Stallet/Tinto/Foto.


Vad ska vi hitta på för bus i kväll?

Ja du.., vi kan väl ........ hihi.

Man kan ju fundera över vad de tänker på...

   
 

   
11-01-30


 

  Ja jag är ju inte någon "bloggare" direkt men jag ska se om jag kan sammanfatta lite vad som hänt sedan sist.

Jag kan ju börja med att berätta att lille Nalle har förstått det här med att komma och bli infångad i hagen. inga problem där inte båda två står och väntar vid grinden och vill in när man kommer så det är bara att sätta på grimma och grimskaft och leda ut dem genom grinden sen vänder de om så jag kan sätta tillbaka grindtrådarna igen, de står så snällt och väntar på att jag ska bli klar. Sen så går vi in i stallet och det är många gånger som lilla Nalle tar täten men för det mesta så går de så snällt en vid varje sidan om mig.

Den 2 januari var vi och hämtade ett nytt lass med hö, så nu har de så de klarar sig i någon månad innan det är dags för ett nytt lass :-) och då ska förhoppningsvis all denna snö vara borta.
Jag vill passa på att tacka vår snälle snöröjare för att han kunde ställa upp och skotta vägen ner till stallet och stallplanen så att vi kom fram med hölasset till stallet. Jag vill även tacka honom för att han har varit så snäll och kommit tillbaka ett par gånger till sedan dess då den här snön inte vill stanna uppe där den hör hemma utan ska tvunget ramla ner just här.

Nalle råkade ut för pälsätare men nu är det åtgärdat och pälsen är på väg att växa ut igen och tur är det för den 5 mars så bär det iväg på utställning i Bräkne-Hoby, Nalles första och Tintos sjätte. Så är det någon som har koll på var man kan låna en tvättspilta den 4 mars får gärna höra av sig.

Så fram till utställningen så blir det träning för Tinto och Nalle (framför allt Nalle som inte varit med innan) på att ställa upp korrekt samt kunna gå och springa som man ska för att visa upp sig från sin bästa sida.
Nu när snön har börjat försvinna från vägarna så kan man också ta ut Tinto på en runda med vagnen igen, han har fått lite "vintervila" nu när det har varit mycket snö.

Men nu har vi varit ute på årets första körtur, Tinto var hur duktig som helst, lunkade på i lugn takt några små sträckor med lite lugn trav blev det också men med tanke på att det fortfarande är halt på vägarna så höll vi oss till att skritta det mesta. Sen fick vi ju också ta hänsyn till Nisse som fick följa med på sin första lilla utflykt och det gick kanonbra han trippade med så fint vid sidan om Tinto hela tiden.

Detta var nog allt för denna gången, skall försöka uppdatera lite oftare framöver.

   
11-01-29 Nytt foto under Stallet/Nalle/Foto
  Uppdatering under Stallet/Hästlänkar
 

   
2010
 
10-12-12 Ja då har det gått drygt en månad sedan jag fick hem lilla Nalle, och han är så snäll och duktig lillkillen. Hovis var på besök för att verka hovarna på dem båda och Tinto var som vanligt lugnet själv, vist han skulle ju kolla vad hon höll på med och då är det ju inte lätt att stå stilla hela tiden hihi. Lille Nalle skötte sig också exemplariskt med tanke på att det var första gången han träffade en hovis åtminstone här hos mig (vet inte om han träffat någon innan).

Jag har nu också börjat jobba med att fånga in Nalle i hagen då jag innan har tagit in dem genom att öppna hagen och de gått in själva, men som sagt var, jag måste ju börja med att kunna ta in dem i grimma med, Tinto är det ju inga problem med han vet vad som gäller så nu gäller det att få Nalle att förstå att kommer jag in i hagen så ska man komma fram och bli omklappad och få på sig grimman och följa med in i stallet för där vankas det ju alltid något gott... Denna lilla övning går framåt och jag har kunnat få på honom grimman och han följer med så snällt när vi går mot stallet.

   
10-12-08 Nytt  foto under stallet/tinto/foto
Nya foton under stallet/nalle/foto
   
10-11-12 Som ni kan se så har hemsidan fått nytt utseende och jag hoppas att alla som vill ska kunna se min sidan nu.
  De som är uppmärksamma kommer också att märka en liten förändring under rubriken STALLET där finns nu ännu en liten häst.
   
10-08-19 Uppdaterat tinto/på gång
(här finns det som händer min häst)
  Nya foton under tinto/foto
  Nya foton under galleri/husdjur/hästar/blandade hästar
10-08-15 Nya foton under galleri/natur/landskap
  Nya foton under galleri/natur/blommor
  Nya foton under galleri/djur i vår natur/insekter
  Nya foton under galleri/djur i vår natur/fåglar
  Nya foton under tinto/foto
10-07-31 Nya foton under galleri/natur/landskap
  Nya foton under galleri/husdjur/hästar/blandade hästar
10-07-25

Ja då var min nya sida på gång, hoppas att ni hittar vad ni söker

  Jag håller på att få upp foton på alla sidor i fotogalleriet men ännu finner ni endast några enstaka foton under vissa rubriker, men det kommer mer.
  Det är enbart i galleriet som inte alla sidor är klara än.
  Vill ni se foton och vad som händer min häst så får ni gå in under rubriken "Tinto"